fbpx

Naar mijn mening is het antwoord: ja! En dan ga ik uit van mijn eigen ervaring en beleving. 

Als ik ‘s morgens uit mijn bed kom en ik mezelf in de spiegel goedemorgen wens (ja, doe ik altijd), dan heb ik vrede met mijn gezicht. Ik ga wat oefeningen doen en lekker ontbijten. 

Alles tot zover goed.

Dan is het tijd om me aan te kleden. Iedere dag weer een keuze maken wat ik aantrek en daar begint de keuzestress. Je kent het wel; genoeg om aan te trekken, maar wat wordt het vandaag?
Voor mij geldt: waar gaat mijn gevoel naar uit? Is het de kleur of de (pas)vorm? Beide elementen zijn belangrijk. Meestal is het bij mij de kleur en komt de rest daar achteraan en als de kleur goed is, dan voel ik me er goed bij.

Maar dan kom ik mijn gezicht in de spiegel weer tegen en is mijn spiegelbeeld ineens niet meer oké.
Dan voel ik me een beetje verlopen en grauw (ja, echt). Dan is daar het moment dat ik met make-up aan de slag ga. Ik weet dat het beter kan.

Mijn gezicht zal opknappen als er een beetje make-up op zit. Ik ga lekker aan de slag met mijn make-up routine en voel me, naarmate het vordert, steeds actiever en beter. Zodra de foundation er op zit, ben ik al meer mezelf. Daarna komen de kleuren. Eerst de blusher, het zonnetje op je gezicht. 

Ja, nu gaat leven! Dan zijn de ogen aan de beurt. Qua oogschaduwkleur is dat meestal een variant op koel groen, grijs of blauw. Niet te opvallend, maar wel van belang om de ogen een beetje te activeren. Nog wat extra aandacht voor de afwerking met name de mascara, en de ogen spreken. 

Maar… het laatste zetje vormt toch de lipstick. Het klinkt misschien raar, maar zodra ik mijn lipstick op heb, voel ik me sterk en energiek. Dan is er balans tussen mijn saaie en mijn gekleurde ik. Voor mij is het van wezenlijk belang dat mijn make-up kleuren ook echt bij mijn kleurkenmerken passen. En dat geldt voor ieder individu. Daarom heb ik denk ik dit vak gekozen. Er is toch niets leuker dan bij zoveel mogelijk mensen uit te zoeken wat nodig is om de natuurlijke schoonheid optimaal te versterken!